torsdag

Oppsummering av den 12 runden!

Vi skriver 16 mai på kalenderen og det var i dag full runde både i adecco og Tippeliga. Hvordan forløp denne runden seg?

Vålerenga imponerte stort og tok en fortjent seier på ullevål over ett hardtarbeidende, men resignert aalesund lag. Som jeg har uttalt tidligere, jeg tror vålerenga har noe på gang denne sesongen. de slo aafk 3-0 i dag, etter en meget sterk 2 omgang av oslo laget.
I molde så var haugesund på besøk, det ble vel egentlig en kamp av den dårligere sorten, svakt spill av begge lag store deler av kampen, mye inneffektivitet, mye slurv, men også mye dårlig forsvarspill. Haugesund la ned en god innsats, og ga virkelig ikke opp. Ett uheldig selvmål av haugesund var avgjørende i dag. de kom med en sluttspurt av høy klasse, og trykket voldsomt på i slutten av andre omgang, men skoringen uteble, så de tre poengene ble igjen her i molde. noe som ikke var helt fortjent, men sånn er fotballen, marginer spiller inn i stor grad.
Brann tok i mot Lillestrøm på brann stadion, forventningene var som vanlig store i bergen. Men kampen bærte mest preg av kriging, dueller, stillingskrig, lange baller og tøffe tak fra begge lag. de store spillet var fraværende, og ingen av lagene presterte nevneverdig bra. innsatsen var dog meget bra fra begge lag, denne kampen ville ingen tape. rent spillemessig så hadde lillestrøm ett overtak hele kampen, og hadde sjanser i fleng, men også de er lite effektive foran mål. Brann slurvet mye som vanlig, og fant hverken mønster eller system i laget de første 70 minuttene, Men så våknet rødtrøyene det sise 20 minuttene og la ned en volsom sluttpurt i jakten på utligningsmålet som kunne delvis plastre dagen for bergenserne. Brann mangler tydelig ett trygt mønster og en felles struktur, for det går opp i limingen med en gang det bøtter i mot, noe som også var synlig i dag. Lillestrøm kunne med en porsjon flaks, og litt mere dyktighet vunnet 3-0 i dag. Men som sagt, brann våknet mot slutten og la ned en bra innsats, noe som belønnet seg med en skoring langt over overtiden. 1-1 i bergen, ett greit resultat. Men jeg spør igjen, hvorfor legges det alltid til minst 4-5 minutter hver gang brann ligger under på hjemmebane, dette slår ikke feil.
Stabæk imponerte med å stikke av med alle poengene fra normat hjemmesterke godset, ett lag som er meget sterke hjemme. Men man har de siste rundene sett at noe negativt har satt seg over drammenslaget, prestasjonene er ikke på det nivået man er vant til å se, og godset har tapt 4 av 5 kamper nå, ett urovekkende tegn med tanke på den gode innledningen laget hadde, men man skal huske på at troppen er ung, og mangler både rutine og trygghet, noe som fører til ujevne prestasjoner. Godset er ett spennende, potensielt og ambisiøst lag, men er i sterk motvind for tiden. Stabæk startet elendig denne sesongen og har hanglet med både skader, defensive problemer og intern uro, man kunne i dag se glimt av det gode gamle stabæk som alle kunne la seg imponere av tidligere. Med en nannskog og en gunnarson tilbake så melder nok dette laget seg på også i år. Ett poeng er uansett at de må få avklart trener situasjonen i klubben fortest mulig, ingen er tjente med å ha en sånn usikkerhet hengende over seg. dette må styret i stabæk skjønne, og ta affære. "Enten er du med oss, eller så er du ikke med oss".
Rosenborg høvlet som forventet over ett hønefoss lag som mangler det meste på dette nivået.
jeg synes dog at hønefoss har kommet seg mange hakk de tre - fire siste rundene, de har fått organisert bakover, og fått tilbake litt av selvtilliten og gutsen i laget, de har også fått med seg noen bra resultater, men også noen gode opplevelser i laget, som man kan bygge videre på i sesongen. Jeg synes det enda er veldig åpent med tanke på bunnen av tabellen denne sesongen, er ikke sikker på at de samme lagene som ligger der nå blir å se til høsten.
kampen endte 3-0 i trondheim, fullt fortjent og etter opprskiften.
Tromsø er seriens mest kyniske, men organiserte lag. de drar med seg poeng alle steder, og evner virkelig å være ett lag å regne med i år. de virker bunnsolide defensivt, stram på midten og effektive på topp.De har også en meget bra lag moral og disiplin. dette blir det topplag av. noe annet er at tromsø spiller en meget kjedelig og lite underholdende fotball, de vinner stort sett 1-0 eller 2-1 i sine kamper, tar med alle poengene og er fornøyde med det. men publikumsvennlig er ikke den fotballen de viser. Må også nevne at tromsø har hatt en god porsjon flaks i hele år, marginene har gått lagets vei i hver eneste kamp. Men dere kan vel ordtaket " ett godt lag har også flaksen med seg", så kanskje det blir medaljer til høgmo ig co i år. for meg så virker tromsø, rbk, vålerenga, lillestrøm og odd grenland som de lagene som kan ta teten i år. Aalesund tror jeg faller av, de har ikke bredden og kvalitene i stallen til å holde helt ut. stabæk kan også henge seg på, men veien er enda lang.
Odd grenland - Tromsø endte 1-1, i en kamp der odd grenland skal ha vært det beste laget etter rapportene. dette er typisk for tromsø i år, de har en egen evne til å "stjele" poengen, også i kamper der det andre laget er best. Men ett helt greit resultat i skien.
Start slo Kongsvinger 3-0 i kr.sand, i en kamp der dommer helgerud kom i fokus, etter en litt merkelig dømming. Start var det klart beste laget og leverte en god kamp, annført av en børufsen som putta to mål i dag. Start er ett godt hjemmelag, og er ett kontringslag med spennende spillertyper offensivt, de klatrer nok betraktelig utover sesongen, evner og moral er der.
Sandefjord - Viking var rundens kjedeligste kamp, endte 0-0. Har ett inntrykk av at fokuset på å ikke tape her overskygget lysten til å vinne, så begge la seg bakpå og gikk for det ene poenget. Typisk hareide, kynisme og taktikkeri. Sandefjord er i nød, og kan forsvare seg med det. det virker anspente og nervøse i kampsituasjon, noe som er en dårlig sirkel å sette seg inn i, da fotball er vel så mye det man har i hodet som i beina. Jeg tror sandefjord snur dette delvis, men jeg har ikke latt meg imponere av laget til nå, sånn som jeg vurderer det så skal det nå mye til for at laget skal unngå kvallik/nedrykk. de evner rett og slett ikke å avgjøre kamper som må vinnes for å kunne henge med. de har hatt skader og miste noen sentrale spillere, det til tross, sandefjord har ikke levert tilstrekkelig for å kunne spille i tippeligaen.

Denne runden bærte preg av marginer, tilfeldigheter, situasjoner og stor stemning.
Mye bra spill, og en del underholdende fotball både i trondheim, kristiansand, oslo og drammen.


Ønsker dere alle en god 17 mai feiring !:)

-Chris joakim

2 kommentarer:

  1. ja skjønner.men han frøysland klekka da,hahaha...mit nye nr er 93628714..skifta t netcom.ser det er mye nytt i byn..så tar vi det imorgen..hilsen øyvind.

    SvarSlett
  2. Halla Øyvind! Ja, det var en fin tur vi hadde sist du:p hehe, ja vi tar det igjen senere. Nå er det avreise i morgen vet du!

    SvarSlett