tirsdag

Hva skjer rundt i fotball norge ?

Vel, det er ett godt spørsmål. Jeg har sannelig ikke den totale oversikten, jeg tror heller ingen andre har det. De Norske lagene er i gang med oppkjøringen, og treningskamper står tett på programmet både innenlands og på la manga. Noen lag reiser ned denne uken, mens andre lar turen vente på seg. Noen er der, eller har allerede vært der. De norske lagene har individuelle målesetninger, ambisjoner og oppkjøringsfasen varierer veldig både i tid og form. Jeg så en sak i dag om at Mister Rekdal var ute med nebbet å kritiserte organiseringen rundt kamp oppsett og motstander nå i etterkant av at aalesund nedsablet det spanske nivå tre laget cartagene B Med hele 7-0, men tar man i betrakting at laget befinner seg på tredje nivå i det spanske ligasystemet, tilsvarende 4 divisjon så synes jeg ikke det er så altfor imponerede, heller så er det en selvfølge at det skal være såpass forskjell i nivå, om ikke hatt vi hatt grunn til bekymring med tanke på ståa i norsk fotball. Jeg kan si meg enig med rekdal her, det er lite gunstig for ett eliteserie lag å legge bak seg en såpass lang reise, legge ned ressurser og arbeid når man ikke skal ta ut ett større utbytte en å møte ett lag som omtrent ikke er i stand til å gi motstand. dette er for svakt og for lite gjennomtenkt av de som organiserer denne turneringen. Når det er sagt så var dette er gylden mulighet for ålesund å teste ut skoringsformen og angreps spillet, samt at fikk en liten porsjon selvtillit i bagasjen med seg videre i turneringen. Men sett bort fra det så var dette under ett tippeligalag sin verdighet!
en annen sak som har festet seg er at Thomas myhre har gått av i Viking. Det verserer en rekke spekulasjoner på hvordan og hvorfor dette har skjedd. Viking har hverken avbekreftet eller bekreft noe som helst, og er med på å bygge under alle disse løse spekulasjonene og teoriene..la oss ikke glemme at myhre er en gammel herremann, og mest sannsynlig hadde gått av om ett år uansett hvordan denne sesongen hadde forløpt seg. Så denne saken ser jeg ikke på som noe annet enn ett fattig forsøk fra mediene på å skape debatt og blest rundt dette, det er nemlig de de lever av. Saken i seg selv er ikke særlig leseverdig i mine øyne, da alt dette har sine naturlige årsaker, inntil noe annet er bevisst.... er norske medier i ferd med å gå tom for stoff?
jeg synes sakene blir mere og mere tomme, og grunnløse!
men en ting skal TV2 Ha, det har gjort en fantastisk jobb med å sikre seg retten til å vise engelsk premier league fremover, dette er en gladsak for mange fotball elskere her til lands. Jeg personlig er ikke så engasjert i hva som skjer i england, men vet at i norge er det veldig mange som følger den engelske ligaen med argusøyne, og de engelske lagene har store og organiserte fan klubber i norge, dette var en positiv nyhet for alle dere, og ett godt Stykke arbeid av tv2!
Vålerenga og sarpsborg 08 gikk opp til dans Tirsdag, en treningskamp som endte med det fascinerende resultatet 5-3 i favør vålerenga. Lars iver strand satte to bak streken i denne kampen. Dette speiler nivåforskjellene ganske så bra, selv om dette på ingen måte var ett imponerende resultat av vålerenga. å slippe inn tre mål mot ett middelmådig adeccoligalag er ikke grunn å ta av seg hatten for, Men de vant kampen, og hadde etter rapportene god kontroll, så en grei skuring av enga i dag...
Viking møtte Lyn på la manga, en kamp som endte med 2-0 seier til siddisene. Martin Fillo og Tommy Høyland sørget for nettkjenninger her. Viking hadde god kontroll og styrte seieren i land. Mandag slo Start det polske laget polonia Warszawa 4-2 på la manga. Rett før ordinær tid var stillingen 2-2 , men etter en imponerende sluttspurt av start endte kampen altså med en to måls seier til Start!

det kan tyde på at de norske lagene har funnet veien til en noe bedre form, jeg synes kampene og resultatene viser en positiv fremgang i forhold til hva som var status for ett par uker siden, da var nivået urovekkende svakt over hele linjen, men nå begynner det å løsne og resultatene er lang mere positivt for en del av de norske lagene.

Så vi er ikke i mål enda, men vi er virkelig på god vei, og vi er i gang mot Mål - Nivået!

Denne uken reiser som nevnt noen flere lag ned mot la manga, vi får da ett enda bedre og klarere intrykk av situasjon og nivå vi befinner oss på.

I morgen onsdag legges det ut ferske oddstips før jeg skal ut på tur.

På Gjensyn

- Chris joakim

2 kommentarer: