søndag

En offensiv start på 2010 sesongen!

Ja, da er tiden for ettertanke kommet, tenker da på en evaluering og tanker rundt den første serierunden i tippeligaen 2010. Det som er den røde linjen i samtlige av kampene må vel være den offensive tankegangen virkelig har satt sitt preg også her i norge. Mange flotte mål, mange sjanser, høyt tempo og produsering av gode sjanser, overgangspill og en generell offensiv holdning kunne man i denne runden være vitne til. Men det skulle vise seg å bli en del slurv,rot og feil fra en del av lagene også. Skal man trekke frem noe konkret negativt så er det uten tvil effektiviteten det ligger på. Det var i vel overkant mange brente sjanser, og dårlig utnyttede målsjanser i de første kampene. Det kan tyde på at de fleste av lagene sliter litt med presisjon og effektivitet, som tilsynelatende kom frem i at enkelte lag ikke var i stand til å omsette sjanser i mål. Brann - Haugesund kampen i går er det mest konkrete eksempelet på dette, Hadde brann vært effektive og hatt evnen til å sette sine sjanser hadde de i går vunnet 4-0. Men i stedet endte altså kampen 0-0, etter sjanser begge veier, men direkte store sjanser til brann.Brann leverte en tafatt og svak forestilling i bergen i går og kunne like fort ha tapt denne kampen som var jevnspilt, sett bort i fra at brann hadde 4 store sjanser. Men må nevne her at Haugesund leverte en God kamp defensivt, de lå meget kompakt og hadde en struktur og moral i laget som gjorde det vanskelig for brann gjennom hele kampen. Jostein grindhaug har uten tvil innført struktur, lagmoral og disiplin inn i Haugesund laget. Samtlige av lagene som var i aksjon denne runden skapte store og mange sjanser, men som sagt, det negative jeg kan sette fingeren på er at mange lag har ett stykke å gå i forhold til å sette sjanser i mål, ikke bare skape sjansene. Effektivitet, presisjon og evnen til å avgjøre må bli bedre til neste runde, dette bør de fleste lag ta tak i denne treningsuken.
Aalesund imponerte stort og valset over Lillestrøm 3-0, de var vell unntaket i dag. De var nemlig meget effektive, skapte ikke altfor mange store sjanser, omsatte 3 i mål, det er effektivitet.En displinert og imponerende seier til rekdals menn i dag! Stabæk imponerte også med en sterk borteseier i skien mot hjemmsterke odd grenland, det kom tydelig frem at superduoen Gunnarson/nannskog også i år kommer til å gjøre livet surt for alle midtstoppere rundt omkring i landet...
Rosenborg vant en noe heldig seier i molde, etter mye slurv og rot på begge lag på en glatt og snøfylt gressmatte, Men molde gjorde store og avgjørende feil defensivt, og ga dermed rbk muligheten til å skore de to nødvendige målene for å ta med seg 3 poeng til tr.heim. Det positive her var At den nye svensken vår på Molde- Bjørn Runstrøm visste hva han er god for å dundret ballen i mål fra ett godt stykke utenfor 16. Ett flott mål! men ellers En meget rotete kamp, og en svak forestilling av Molde.
Strømsgodset vant som forventet sin hjemmekamp med 2-0, mot Kongsvinger. Markus Pedersen klinka også i dag inn en skoring, og ser ut til å bli ett voksende talent som nærmer seg ett bra nivå. spennende spiller med stort potensiale! Strømsgodset har i år en ung spillerstall, men jeg tror de uansett kommer til å senke en del poeng. de var meget sterke hjemme og svake borte fjor. Jeg tror de i år kommer til å være like sterke hjemme, men at de også kommer til å ta fler poeng borte enn i fjor. En bra start av entusiastiske Godset fra drammen!
Start produserte sjanser i bøtter og spann mot Sandefjord og vant 2-0. Klar dominans til hjemmelaget, som i dag møtte ett tafatt og uferdig sandefjord lag full av nerver og anspenthet. Jeg tror dog dette snur seg neste helg, da har sandefjord ballen i sin egen hule og kan der spille på seg trygghet, selv om De møter Molde og kan vente seg en meget tøff kamp. Start leverte en offensiv og god innsats i dag og vant fullt fortjent.
Tromsø Tok i Mot nyopprykkede Hønefoss Bk på Alfheim. en ordinær kamp med ikke den altfor store underholdningen, Men "Gutan" fant nettmasken to ganger og sikret seg 3 poeng i sin førset kamp. Skoringer Av Gamle far rushfeldt og Tommy knarvik. Hønefoss fikk en vanskelig start på sesongen i det gjeveste selskap. Men det lå da også i kortene, så kan man spørre seg hvorfor NFF sender de nyopprykkede lagene på vanskelige bortekamper i sin tippeliga dåp? For meg så er dette underlig og lite forståelig. er det ikke bedre å gi de nye lagene en tryggere start på hjemmbane, sånn at de har muligheten til å spille på seg den nødvendige selvfølelsen som kreves i tippeligaen? - Etter min mening, helt Klart en nødvendighet!
I Morgen møtes Vålerenga og Viking i oslo. Vi får håpe at også den kampen vil bære preg av mange mål, store sjanser, produsering og offensiv tankegang som de andre åpningskampene. Før den siste kampen på mandag har det denne første runden blitt skort hele 17 mål, noe som er ett positivt tegn, tatt de tidligere sesonger i betraktning! Vi har altså vært vitne til en offensiv, tidvis fin fotball denne første runden, der fokuset på å skore mål og skape sjanser hos alle lag har vært større enn å forsvare eget mål. Dette er veldig positivt og lover godt med tanke på fortsettelsen:)
Jeg skal etter hver runde ta ut ett "rundens lag" basert på prestasjonene hver Tippeliga runde. Vi starter i dag. tar da ut 11 spillere som fortjener sitt navn på rundens lag, Basert på en 4-4-2 formasjon!

Rundens Lag 1 serierunde:

4-4-2 :
Per morten Kristiansen
Michael Lustig
Are Tronseth
Espen Hoff
Daniel Nannskog
Daniel Arnefjord
Markus Pedersen
Mohammed Abdellaoue
Kristoffer Hæstad
Clarence Goodson
Vadim Demidov

Kristiansen
Lustig -Goodson -Demidov -Tronseth

Hoff- Arnefjord- Hæstad- Pedersen

Nannskog -Abdellaoue







Neste Runde spilles følgende kamper :

Lørdag 20 Mars :
Stabæk - Vålerenga

Søndag 21 mars:
Viking - Brann
Lillestrøm - Tromsø
Haugesund - Strømsgodset
Hønefoss - Aalesund
Kongsvinger - Odd Grenland
Sandefjord - Molde

Mandag 22 mars :
Rosenborg - Start


- Mens jeg er inne her så vil jeg benytte anledningen til å legge ut Mandagens oddstips. Setter oss på flyet til bergen mandag, så velger derfor å legge tipsene ut i dag. Mandag spiller vi på en Hjemmdobbel,hentet fra Engelsk league 2 og Fransk ligue 2.

Oddstips Mandag 15 mars :

109. Notts County - Bournemouth ( H )
111. Metz - Nantes ( H )


På Gjensyn !

- Chris joakim




5 kommentarer:

  1. Konge start av Aalesund. Oransje makt!

    SvarSlett
  2. kampen i molde var det reneste kaos, bare feilpansinger og tull, mye pga været, men også en del dårlige touch av spillere. En dårlig kamp

    SvarSlett
  3. jævla bra match av moa, kanonskoringer!

    SvarSlett
  4. hva synes du om brann kampen då chris?

    SvarSlett
  5. Aafk : ja, en meget solid og imponerende kamp av aalesund. Stor effektivitet, bra disiplin og moral i laget, dett ser bra ut for dere!

    Anonym : Snøværet gjorde det vanskelig ja, men kampen ble spilt og resultatet ble som det ble, er ikke annet enn å forholde seg til det. sånn er det med tidlig sesongstart i norge.

    Enga : Helt enig med deg, en meget bra kamp av moa og to flotte skoringer, etter min mening fremsto vålerenga i dag som ett underholdende og godt lag, jeg tar av meg hatten for både moa og starten Vålerenga fikk i dag.

    Brann Flisa : Vel, jeg synes ikke brann leverte en god forestilling. det ble for slurvete,upresist og unøyaktig. I tillegg så sløste brann vekk en del store sjanser som burde blitt omsatt i mål. Haugesund sto godtog kompakt i mot defensivt og kjempet til seg det ene poenget, vel fortjent, med tanke på at brann ikke hadde dagen i det hele tatt.
    Jeg synes også kampen bærte preg av dårlig tempo og en del rotete spill fra begge lag.
    Men jeg har tro på at brann kommer sterkt tilbake, kanskje allerede neste helg!

    SvarSlett