mandag

Da ser vi tilbake på den 3 tippeliga runden

Nå i etterkant av vålerenga - Tromsø kampen, kan vi sette oss ned å analysere og legge ut våre synspunkter vedrørende dette.
La oss starte med rundens overaskelse, Lyn slo Bodø glimt 2-0 på aspmyra, etter min mening er det en imponerende prestasjon, med tanke på at Glimt er og skal være ett solid hjemmelag som normalt skal være vanskelig å kunne slå. Dette klarte altså lyn,og det med to flotte skoringer.
Når det er sagt, Bodø glimt er milevis unna formen, og laget virker noe uforløst. Vi her fra molde fortsetter i det gode sporet, og vant 2-0 borte over Strømsgodset, Neste mandag vente Sandefjord hjemme på røkkeløkka, dere skal ikke se bortifra at molde faktisk blir å finne i toppen en stund, laget er godt organisert, agressiviteten er på topp og troen på egne ferdigheter har etablert seg i spillergruppa ettersom tre strake kamper har endt med full pott. Ett godt utgangspunkt for oss.
Rosenborg tok i mot Brann i Trondheim søndag kveld. Vi kan starte med å si at Brann lykkes godt i å bryte opp spillet til Rbk, Brann sto godt i mot og hadde tatt nevneverdige tak rent defensivt, første kamp var en katastrofe, men her kunne man skimte fremskritt. Jeg synest brann har mye å gå på offensivt. Det er slurvete, upresist, feil bevegelse. Kommunikasjon og samspill mellom spissene Karadas og Huseklepp er totalt freværende. De to på topp har ikke innfridd forventningene. Huseklepp er tidvis meget uspresis og slurvete, og har ikke helt skjønt hvordan man skal unngå å gå i offside. Karadas har ett feil fokus og fokuserer for mye på dommer,andre spillere,motspiller,lagkamerater. Han bør begynne å fokusere på sitt eget spill! Brann laget virker rett og slett dårlig trent fysisk og henger lite med i overgangspill og tempo.
Rosenborg skuta hang ikke sammen i denne kampen, Brann var dyktige i sin strategi og taktikk og ødela mye for etableringen av spill for trønderne, Brann spilte rbk dårlige, men Rbk presterte ikke opp mot forventet heller. Så ett rettferdig resultat 1-1 der.
Vålerenga og Martin andresen viste i dag en stor fremgang. aggresiviteten, innsatsen , strukturen var det ingenting å si på. Vålerenga produserer flust med sjanser og har sine perioder med ett bra angreps spill.. Svakheten i Vålerenga ligger tilsynelatende på det defensive plan. Hagen og muri mangler kommunikajson, de sliter med å finne rytmen og linjen er meget usikker, og mangler system. Noen må ta kommandoen bak i fireren og styre linjen,og dermed etablere en trygghet bak, den var fraværende i dag. Så en stor fremgang for enga i dag, MEN de må jobber med organiseringen i forsvaret. og kanskje få inn litt mere tempo, da begge midtstoppere har sine styrker helt andre plasser enn når det kommer til tempo. Odd Grenland leverte en god kamp og viste at laget besitter ett høyt nivå borte mot Stabæk. Odd er ett meget godt angreps lag. de produserer godt med sjanser, og har neoen giftige overganger med både tempo og god individuell teknikk. Men styrken til Odd er uten tvil på dødball. Dem er direkte farlig hver eneste gang ballen blir slått fra dødball, og med tanke på at Peter kovacs er oppspillspunktet til odd sier det seg selv At dette laget utover sesongen kommer til å putte en del mål. Odd har vist seg å være ett veldig effektivt lag. dem skorer på sjansene,og har dermed fått en god start på sesongen etter opprykket. Stabæk laget sliter med å knekke kodene, og spiller uten den nødvendige tryghheten og Roen. De stresser med å etablere samspillet,og har en utfordring når det gjelder presisjon på pasninger og innlegg. Laget har potensiale og de avgjørende spillertypene , men jeg undrer meg på om Savnet av av Gunnarsson kan prege laget lengre enn de selv har innsett. Tippeligaens beste spiss, Nannskog er tydelig frustrert og oppgitt over at han ikke finner kodene og samspillet med de øvrige spillerene. Styrken til Stabæk i fjor var presise pasninger fra Gunnarsson, bra plassering av Nannskog som førte til effektive avslutninger. Så de to utgjorde nok forskjellen for stabæk i fjor. Så må vi ikke glemme magikeren Alanzinho som besitter en fremragense basis teknikk og har en unik kontroll og teknikk på ball. Han hadde en viktig brikke i den offensive etableringen for stabøk i fjor. Så vi får se hvor vi kan plassere stabæk på tabellen etter sesongen. Men jeg tror tomrommet etter Gunnarsson og Alanzino blir for krevende for stabæk å dekke.... Men sjefen selv er en dyktig taktikker og en motiverende pedagog som får frem det beste i hver enkelt spiller, så med Jan jønson som Hovedsjef Bør Stabæk aldri Fraskrives....

Ellers Vant Start noe overasskende 1-0 i Stavanger etter en flott skoring av Målsniken Bernt Hulsker

Sandefjord - Fredrikstad endte 1-1 etter en tafatt og sjansefattig kamp i vestfold.

Aalesund vant fullt fortjent hjemme 3-1 over Lillestrøm. Rekdal har tydeligvis innført disiplin og lagmoral til laget fra ålesund. De viste en god innsats, en god samhandling og en avgjørende aggresivitet. Organiseringen i laget er det heller ikke noe å si på.
Rundens prestasjon

Dette var en merkelig Runde der overaskelsen sto i kø.
Stabæk, Bodø/glimt, Rosenborg, Viking snubla alle mot antatt dårligere lag.
Men det fascinerende med norsk tippeliga er at alle faksisk kan slå alle, og det er ingen av lagene som stikker seg såpass ut lengre, Henviser da til Rosenborg sin storhetstid, Dette har jevnet seg ut med årene. Så vi går nok en spennende sesong i vente, med en del overaskende utfall. Jeg føler meg jaggu ikke sikker på at de lagene som først antatt skal ligge i toppen faktisk kommer til å gjøre det. Vi har en del lag som har vist imponerende takter, og dette kan fort bli en sesong uten det vanlige , der " UNDERDOGSENE" kan stikke av med både en og to medaljer!
Jeg mistenker At storheter som Brann , Stabæk og Lillestrøm skal kunne slite mere enn vi hadde spådd på forhånd.....Men sesongen er lang om mye kommer til å skje, så vi får bare holde oss oppdaterte og følge med på utviklingen, Men ett lite varsku kommer fra meg allerede nå, dette er sesongen da det " umulige kan skje". alt tyder på det....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar